NIEUWS / NEWS

 

EERSTE LIUGONG 856H MET STAGE V MOTOR VOOR SCHAAFSMA

 

 

Bij Schaafsma Zand en Grind in Appelscha hebben wij de eerste 856H met nieuwe Stage V motor afgeleverd. De Cummins motor in deze machine voldoet aan de laatste emissie-normen en staat garant voor vele betrouwbare en milieuvriendelijke werkuren.

 

 

 

EERSTE SOLMEC 5025 MET STAGE V MOTOR VOOR HOUTZAGERIJ DE WITTE

 

 

Eerste Solmec 5025 met Stage V Penta motor geleverd aan Houtzagerij De Witte in Staphorst. Voor het laden en lossen van hout om deze in eigen fabriek te verwerken, kocht Houtzagerij de Witte deze nieuwe Solmec 5025, uiteraard met de zuinige en milieuvriendelijke Stage V dieselmotor en voorzien van een Groeneveldt houtknijper. Naast de eerste STage V machine van dit type in Nederland, is het ook de eerste Nederlandse machine met de volledig nieuwe Solmec cabine.

 

 

Voor als het een maatje groter mag zijn

 

Binnenkort leverbaar: LiuGong 995F.

 

SPECIALE PRIJZEN VOOR LAATSTE STAGE IV MACHINES

 

Binnenkort worden ook de laatste LiuGong machines voorzien van stage V motoren. Profiteert u nu nog van aantrekkelijke prijzen voor de laatste nieuwe en demo-machines met Stage IV motoren. OP= OP.

 

NIEUWSTE LIUGONG 930E VOOR HAZ

 

Om aan de hoogste milieu-normen te blijven voldoen, investeerde HAZ uit Zwartsluis en Radewijk in alweer een nieuwe LiuGong machine; inmiddels is dit de tiende LiuGong–machine in het machinepark van HAZ.
Deze complete LiuGong 930E rupsgraafmachine zal dan ook direct worden ingezet op een van de diverse infra-, waterbouw- en cultuurtechnische projecten van HAZ.
Vooral vanwege de stijgende en continue vraag van opdrachtgevers om materieel in te zetten wat voldoet aan de laatste milieunormen, en het vertrouwen in een stijgende hoeveelheid onderhanden werk, heeft HAZ bewust gekozen om haar materieel niet te huren maar om het zelf aan te schaffen, zodat ze naast een gegarandeerde beschikbaarheid van machines die voldoen aan de meest recente milieunormen, en om ook nog eens met de scherpste kostprijs per uur kunnen rekenen. Goede ervaringen met de eerdere machines en de service overtuigden HAZ om weer te kiezen voor LiuGong.

 

GEMEENTE OSS KIEST WEER VOOR LIUGONG

 

Ter vervanging van de LiuGong 842 heeft Gemeente Oss voor haar duurzaamheidsplein een nieuwe LiuGong 848H in gebruik genomen. Evenals de vorige machine inclusief hoogkiepbak, centrale smering en overdruk, maar nu voorzien van een duurzame Stage4 motor.

 

 

SOLMEC VIERT 10 JAAR ELEKTRISCHE MACHINES OP ACCU

 

In 2009 ontwikkelde Solmec de 106ZE, de eerste elektrisache overslagmachine op accu, daarna volgde in 2012 de 50ZE en in 2017 de 5020ZE.

Inmiddels is het 2019 en viert Solmec dat ze al 10 jaar  elektrische overslagmachines ontwikkelt en verkoopt.

Vanwege wetgeving, milieubewustzijn en kosten-efficiency zal de elektrische machine de komende jaren dan dan ook een belangrijke plaats gaan innemen in de markt voor overslagmachines.

 

 

LIUGONG TOONT EERSTE ELEKTRISCHE MACHINES OP ACCU

 

Op BICES 2019 in Beijing toont LiuGong de eerste van een reeks elektrisch aangedreven machines aan het grote publiek, allen voorzien van Lithium-Ion batterijen.

Gezien de strengere milieu-eisen in China, Europa en America kunnen binnen afzienbare tijd steeds minder machines door een verbrandingsmotor worden aangedreven.

LiuGong loopt hierop vooruit door alvast de eerste van een range elektrische machines te tonen, nu nog bestaand uit een 22 tons rupsgraafmachine, een 18 tons wiellader en een 6 tons minigraver.

Streven is om alle machines een normale werkdag te kunnen laten werken op een accu, en de accu middels een snellader weer snel op te kunnen laden, bijvoorbeeld in de avond, of tijdens een pauze.

Naar verwachting zullen de eerste machines in de loop van 2021 ook beschikbaar komen voor de Europese markt.

 

VAN DER MADE KIEST OPNIEUW VOOR LIUGONG

Na goede ervaringen met de eerdere LiuGong's kiest Van der Made Infra uit Tiel opnieuw voor een LiuGong rupsgraafmachine, uitgerust met Leica-GPS en Groenweg centrale smering.

www.vandermadebv.com

 

AVALEX KIEST VOOR ELEKTRISCHE SOLMEC

Avalex kiest voor haar brengstation en overlaadstation in Delft voor de volledig elektrische Solmec 50ZE, voorzien van accu's, waarmee  de machine tot 8 uur operationeel is.

Zeer bewust kiest Avalex voor deze duurzame en schone oplossing, welke op termijn niet alleen schoner, maar ook nog eens goedkoper in gebruik zal blijken; dit is in het belang van zowel de medewerkers als de bewoners in het gebied van Avalex..

 

 

HARRIE BRINK KIEST VOOR LIUGONG

Harrie Brink uit IJsselmuiden kiest voor LiuGong. De machine is inzetbaar voor alle voorkomende werkzaamheden.

De keuze viel op deze 915D vanwege de enerzijds grote capaciteit van de machine, anderzijds voor de compacte afmetingen waardoor geen enkele klus te groot of te klein is voor deze machine.

 

 

 

VAN DER MADE KIEST VOOR LIUGONG

Aannemingsbedrijf Van der Made uit Tiel nam onlangs een nieuwe LIUGONG 925E en een LIUGONG 848H wiellader  in gebruik. Deze machines voldoen aan de laatste Stage 4 normen en zijn beide voorzien van Beco bakken; de 925E is tevens voorzien van een kantelkop, en Leica GPS systeem www.vandermadebv.com. Klik hier om de wiellader in actie te zien.

 

 

STERK KIEST WEER VOOR LIUGONG

Aannemingsbedrijf Sterk uit Heukelum nam onlangs weer een nieuwe LIUGONG 925E in gebruik. Deze machine voldoet aan de laatste Stage 4 normen. Uiteraard is de machine weer gespoten in de bekende bedrijfskleuren.  www.sterk-heukelumbv.nl

 

 

LUINSTRA KIEST VOOR LIUGONG

LUINSTRA uit Nieuwleusen installeert naast bronbemaling en boringen ook steeds meer aardwarmte-installaties.

Luinstra bodemenergie zocht dan ook een sterke en compacte machine voor hand en spandiensten rondom de bwerklokaties, hiervoor nam zij onlangs een nieuwe LIUGONG 904D in gebruik, welke compacte afmetingen en een hefcapaciteit uitstekend weet te combineren. www.luinstra-bodemenergie.nl.

 

 

MILIEUSTRAAT EMMELOORD KIEST VOOR SOLMEC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente Noordoostpolder kiest voor haar milieustraat in Emmeloord voor de SOLMEC EXP50ZE. Deze volledig elektrische machine is met haar elektromotor en accus in plaats van een dieselmotor uniek en onderstreept daarmee het groene milieuvriendelijke karakter wat de gemeente Noordoostpolder graag wil uitstralen.

De machine zal op de milieustraat vooral worden ingezet om afval te sorteren en containers te laden en te verdichten.

 

 

 

 

ALTENA KIEST VOOR LIUGONG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loon - en grondverzetbedrijf Altena uit Nijeveen nam onlangs een LiuGong 908D in gebruik.

Bijzonder aan deze 8-tons midigraver is dat de giek naast de cabine staat, waardoor het gewicht veel beter is verdeeld en de machine bij slootmaaien het maaisel dichtbij kan lossen en de machine toch een volwaardige graafmachine blijft voor grondwerk. Verder is de machine geleverd op 60 cm brede stalen rupsen, waardoor de machine ook op drassige ondergrond beter uit de voeten kan dan een 8-tons minigraver met rubber rupsen.

www.loonbedrijf-altena.nl 

 

 

 

 

VAN WERVEN KIEST VOOR LIUGONG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een korte proefperiode waren de machinisten van Van Werven overtuigd en heeft Van Werven haar eerste LiuGong 925E aangeschaft. UIteraard voorzien van alle benodigde opties zal deze machine toegevoegd worden aan het zeer uitgebreide Oldebroekse machinepark.

 

 

SOLMEC INTRODUCEERT VOLLEDIG ELEKTRISCHE 24 TONS OVERSLAGMACHINE ... OP ACCU.

Al in 2009 introduceerde Solmec de volledig elektrische EXP50ZE, de eerste elektrische overslagmachine die zonder kabel, op een volle accu 8 uur kon werken.

Op basis van de ervaringen met deze machine introduceert Solmec nu een grotere versie, namelijk de EXP5020ZE. Deze machine weegt 24 ton en levert dus een veel grotere capaciteit dan de kleinere EXP50ZE. Met een verwisselbaar accu-pakket kan meer dan 8 uur gewerkt worden op één accu-lading, mede door de toepassing van enkele slimme energiebesparende technieken, dus blijft de machine 8 uur mobiel zonder dat een kabel aangesloten hoeft te worden, indien geleverd met 2 accu-pakketten kan de machine zelfs continue draaien!

Doordat de accu als contragewicht werkt en de doordachte onderwagen, is de machine verrassend stabiel, zelf wanneer blad en/of stempels niet gebruikt worden. Uiteraard is de machine leverbaar met diverse gieken voor diverse toepassingen.

Doordat uitsluitend een accu gebruikt wordt, voldoet de machine aan de allerhoogste emissienormen (ZE staat voor Zero Emission) en heeft hij een zeer lage operationele kosten, zowel qua verbruik als qua onderhoud aanzienlijk goedkoper dan machines voorzien van een diesel-motor, daarbij blijkt de machine uit de eerste test door Nederlandse klanten ook verrassend snel.

Klik HIER voor de video

 NIEBOER KIEST VOOR SOLMEC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het laden van huisvuil bij ATTERO op lokatie Groiningnen investeerde NIEBOER uit Sappemeer in een gloednieuwe SOLMEC EXP5020. Deze machine is de eerste EXP5020 die Hansan in Nederland leverde.

Deze machine werd standaard af fabriek voorzien van stempels en een blad, en bij Hansan werd de machine voorzien van een sorteergrijper en overdruk.

 

 

VERLOUW KIEST VOOR LIUGONG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor huidige en toekomstige infra- en waterbouw-projecten investeerde Verlouw uit Ammerzoden in een nieuwe LiuGong 925LL (Long reach) machine ter uitbreiding van het machinepark.

 

 

NIEUWJAARSBIJEENKOMST IN STAPHORST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditiegetrouw houden wij op de eerste vrijdag van het jaar onze nieuwjaarsontmoeting. Wij nodigen u van harte uit om op vrijdag 6 januari 2017 van 14.00 uur tot 22.00 uur in een ongedwongen sfeer met ons van gedachten te wisselen over het aanstaande nieuwe jaar. We laten u daarbij een aantal nieuwe machines zien van LiuGong en Solmec, waaronder de 925E stage 4 en de 856H stage 4. Tot ziens aan de Wethouder Visscherstraat 6 in Staphorst.

 

 

 

DALY KIEST VOOR ELEKTRISCH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daly Plastics in Zutphen is gekend als specialist in de verwerking en hergebruik van plastic.

Ten behoeve van het laden van te verwerken materiaal is onlangs, als aanvulling op het bestaande machinepark van Daly, een nieuwe, volledig elektrische, Solmec EXP5015WW in gebruik genomen. Door continu te blijven investeren en innoveren heeft Daly nu een van de meest geavanceerde plastic-recycling-installaties in Europa.

Deze machine is met zijn 17 ton eigen gewicht een compacte, maar complete en volwaardige overslagmachine; uniek door dat hij de meest compacte elektrisch aangedreven overslagmachine in zijn klasse is.

Omdat deze machine altijd binnen werkt op een vaste locatie is besloten voor elektrische aandrijving, vanwege de kostprijs per uur, vanwege het feit dat er zo geen uitstoot in de hal komt en natuurlijk wil Daly hiermee haar duurzame karakter benadrukken.

 

 

 

 

SOLMEC SORTEERT ELEKTRISCH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast aandrijving middels diesel-motor en middels een accu levert Solmec natuurlijk ook machines met elektro-motor zonder accu maar met een kabel, waardoor opladen niet nodig is toch goedkoop kan worden gedraaid.

Uiteraard is deze EXP5015WW een echte recyclingmachine, met verticaal in hoogte verstelbare cabine en massieve banden.

 

 

 

VEEL NIEUWS OP DRUK BEZOCHTE TKD IN ALMERE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de druk bezochte TKD inAlmere had Hansan diverse noviteiten te melden; zo waren er onder meer de LIUGONG 856H met stage 4 motor, de SOLMEC EXP5025, 25 ton overslagkraan, de volledig nieuwe LiuGong 9035ECR binnendraaier, de nieuwe LiuGong 936E met stage 4 motor, en de volledig elektrische SOLMEC EXP50ZE.

 

 

 

 

LIUGONG 856H NU VOLOP LEVERBAAR

Na een uitgebreide testperiode is de LiuGong 856H nu ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Geheel aangepast aan de Nederlandse eisen voor comfort en transmissie, zal deze machine met een 4- of een 5-traps automatische transmissie leverbaar zijn.

 

 

VAN STRIEN KIEST VOOR LIUGONG

Verhuur - en loonbedrijf Kees van Strien uit Raamsdonk heeft onlangs een nieuwe LiuGong 906D in gebruik genomen. De 6-tons 906D is een mooie tussenmaat tussen de minigravers en de mobiel graafmachines bij Van Strien. Zowel voor grondwerk, groenprojecten als infra-projecten zal de nieuwe LiuGong ingezet gaan worden.

www.keesvanstrienbv.nl

 

 

 

 

HANSAN aanwezig op Infra Relatie Dagen Hardenberg 2016

Op de infra-relatiedagen in Hardenberg zullen wij aanwezig zijn op stand 611.

Hier zullen wij onder andere de volledig elektrische Solmec EXP50ZE tonen, alsook LiuGong machines en andere noviteiten.

U bent van harte welkom op 2-3-4 februari 2016 in de Evenementenhal in Hardenberg. dagelijks geopend van 13 tot 21 uur, voor toegangskaarten klikt u op bovenstaande banner.

 

 

 HANSAN nieuwe importeur SOLMEC overslagmachines.

Hansan bouwmachines met vestigingen in Heesch en Staphorst heeft het leveringsprogramma uitgebreid met Solmec overslagmachines.

Solmec is een Italiaans familiebedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van mobiele overslagmachines voor met name recycling- en overslag-werkzaamheden. Door de relatieve kleinschalige productie kan Solmec makkelijk inspelen op klant-specifieke wensen en door gebruik van kwalitatief hoogwaardige componenten en recente investering in nieuwe modellen worden nu moderne en efficiënte machines geproduceerd, de meeste van deze machines kunnen ook met elektromotor geleverd worden. Het huidige leveringsprogramma omvat mobiele machines van 12 tot 60 ton, waaronder de volledig elektrisch EXP50ZE , en enkele machines kunnen ook stationair geplaatst worden, meestal met een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor.

Hansan gaat de volledige verkoop en service voor Solmec verzorgen, aanvullend op het huidige leveringsprogramma van LiuGong ; en completeert daarmee haar leveringsprogramma voor de overslag- en recycling-sector; met overslagkranen, wielladers, rupskranen, schrankladers en heftrucks.

 

 

2 LIUGONG's voor Jan Schot Wijdewormer

Schot's all Service systems, gevestigd in Wijdewormer is specialist in het verwerken van bodemassen uit verbrandingsinstallaties. Onder meer in Amsterdam werken zij aan de continue verwerking om metalen uit restmateriaal te halen.

Voor het verwerken van materiaal in Amsterdam heeft Schot sindskort de beschikking over 2 LiuGong wielladers; één 877 en een 842, uiteraard geheel geschikt gemaakt voor het draaien van lange continue-diensten, waarbij veel van de machines gevraagd zal gaan worden.

 

 

NU OOK DEALER VAN CUMMINS

Om onze klanten nog beter van dienst te zijn voor complete service aan Cummins motoren van LiuGong machines zijn wij officieel aangesteld als dealer voor Cummins.

Cummins motoren worden toegepast in veel gerenommeerde merken grondverzet- industrie-machine. Door het dealerschap zijn wij nu nog beter in staat om Cummins motoren te onderhouden, afstellen, herstellen en reviseren. Zodoende kunnen wij u als klant nog beter van dienst zijn met een compleet service-pakket.

 

NU OOK DEALER VAN ITR

Om onze klanten nog beter van dienst te zijn voor het vervangen van rijwerken en rijwerkonderdelen hebben wij het dealerschap van ITR verkregen. ITR, onderdeel van het Italiaanse USCO is een kwalitatief hoogstaande, en desondanks realistisch geprijsde fabrikant van rijwerkonderdelen. Als fabrikant leveren zij eerste montage aan diverse gerenommeerde merken rupsgraafmachines en bulldozers, en is ITR inmiddels de grootste fabrikant voor de vervangingsmarkt van rijwerkonderdelen. Goede kwaliteit, korte levertijden en aantrekkelijke prijzen maken ITR interessant voor kwaliteitsbewuste ondernemers.

 

 

 

LIUGONG INTRODUCEERT 856H WIELLADER OP INTERMAT PARIJS

Als 's werelds grootste fabrikant van wielladers heeft LiuGong een zeer goede reputatie op het gebied van ontwikkeling en productie van wiellader. Trots is LiuGong dan ook om te melden dat de nieuwe generatie wielladers bijna klaar is voor introductie in Europa. Daar waar de 856H (18 tons machine) nu al leverbaar is in China en andere landen waar een tier 2 motor volstaat , werd een van de eerste machines met Tier4 final motor in april geïntroduceerd op de Intermat in Parijs. Wij verwachten dat de eerste machines in volledig Nederlandse specificaties, medio oktober in Nederland zullen arriveren, in 2016 gevolgd door machines in de andere gewichtsklassen.

 

 

 

LIUGONG 906C VOOR PEIJNENBURG VUGHT

Ter aanvulling van het bestaande machinepark heeft Peijnenburg Vught sindskort ook de beschikking over een krachtige 6-tonner; de LiuGong CLG906C. Deze machine is geschikt voor alle voorkomende graafwerkzaamheden, maar ook voor gebruik met sorteergrijper of sloophamer.

 

 

 

SLANGEN PERSEN IN HEESCH

In Staphorst persen wij al vele jaren slangen voor industrie, landbouw, transport en natuurlijk grondverzet. Daarom kunnen wij u nu ook vanuit Heesch bedienen met een compleet pakket slangen en koppelingen.

Uit voorraad kunnen wij vrijwel alle mogelijke slangen tot 1 1/4" persen; klaar terwijl u wacht !

 

 

TWEEDE LIUGONG VOOR VISSERS PLOEGMAKERS

Aannemersbedrijf Vissers Ploegmakers uit Erp, neemt ter aanvulling op het bestaande machinepark een splinternieuwe LiuGong 930E in gebruik, en heeft daarmee al 2 LiuGong machines in gebruik.

Deze 930E is de eerste die in Nederland geleverd is en werd voorzien van alle gemakken en werd geleverd in bedrijfskleuren.

hier

 

LIUGONG 842-III VOOR BETONMORTEL GREVELINGEN

 

Betonmortel Grevelingen, met vestigingen in Zierikzee en Stellendam, nam onlangs voor haar vestiging in Zierikzee een LiuGing 842-III in gebruik.

Deze machine zal hoofdzakelijk ingezet gaan worden worden voor het vullen van de betoncentrale en het verwerken en opduwen van voorraad grint en zand.

 

 

Test LIUGONG 925E door vakblad Bouwmachines:

 

"Met de LiuGong 925E brengt importeur Hansan een Chinese graafmachine die de vergelijking met Europese , Japanse en Amerikaanse merken goed doorstaat. De rupsgraver presteert prima tijdens onze testen en laat ook in het algemeen een positieve indruk achter"

 

"bij het sleufgraven noteert de 925E de hoogste score ooit. Zowel in m3/uur als in m3/uur/ton machinegewicht zagen we geen betere cijfers tot nog toe"

 

"bij het wagenladen noteert de LiuGong de op een na hoogste score in dit segment"

 

Wetend dat veel vooraanstaande merken al eerder getest werden, een test om trots op te zijn!

 

BouwMachines testte de LiuGong 925E in het zand van Praktijk- en vakcentrum IPC Groene Ruimte in Arnhem. Lees de volledige test in het oktobernummer van vakblad Bouwmachines (verschijndatum 24 oktober).

 

 

LiuGong 915D voor Vissers Ploegmakers

 

Vissers Ploegmakers uit Erp investeerde onlangs in een nieuwe LiuGong 915D.

Naast grote infrastructurele werken (zoals recent de verbreding van de Zuid-Willemsvaart met collega F. Ploegmakers) richt dit Brabantse familiebedrijf zich ook op middelgrote projecten in de GWW, hiervoor zal deze 915D veelvuldig ingezet gaan worden.

www.vissersploegmakers.nl.

 

 

LiuGong 922E - 925E - 930E in Stage 3b uitvoering vanaf heden beschikbaar

 

Na recentelijk te zijn geïntroduceerd op de Technische Kontact Dagen in Almere zijn deze nieuwe generatie rupsgraafmachines van LiuGong volop beschikbaar.

Na eerste als Stage 3a beschikbaar te zijn gekomen is nu ook de Stage 3b leverbaar, uiteraard worden ook deze machine door LiuGong uitgerust met moderne motoren en hydrauliek, allen van gerenommeerde producenten, zoals Cummins en Kawasaki

 

 

Van Schaijk Heesch neemt LiuGong 922E rupsgraafmachine in gebruik.

 

Van Schaijk uit Heesch nam onlangs een nieuwe LIUGONG 922E in gebruik.

Van Schaijk is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden en grondverzet in de (verre) omgeving van Heesch.

Voor het vullen van de eigen mobiele breker, slopen van (agrarische) bedrijfspanden en graafwerkzaamheden kan Van Schaijk vertrouwen op de nieuwe LIUGONG 922E.

www.vanschaijkbv.nl

 

 

Gebr Algra kiezen voor LiuGong

 

Gebr. Algra Drachten heeft een LiuGong 925LC beproefd en niet weer terug gebracht.

 

De 925LC werd het eerst in gezet in de Friese hoofdstad Leeuwarden aan de Drachsterweg bij het nieuw aan te leggen aquaduct en al snel werd duidelijk dat de LiuGong zijn mannetje wel stond.

De Algra’s  zijn in het noorden en inmiddels ver daar buiten een van de grotere spelers in grondverzet of er nu een tuin moet worden aangelegd of een zandlichaam voor de wegenbouw de mannen draaien hun hand er niet voor om.

 

De dik 25 ton met ruim 1800L bak LiuGong 925LC is uitgevoerd als een Nederlandse kraan met 90 cm platen, sloop/sorteer functie proportioneel bediend, treeplanken, led verlichting en GPS van Trimble kortom compleet ! Na de proefperiode is de machine in de familie opgenomen door de bekende vierkante  gele stickers met de letters  GA  er scheef op te plakken.

 

www.gebralgra.nl

 

HAZ kiest voor LiuGong

 

HAZ infra uit Hasselt (ov) (de bedrijfsnaam staat voor de beide eigenaren Harmen en Ary Zielman ) heeft onlangs een bijzondere LiuGong 925LC in gebruik genomen; de machine is door Hansan Noord BV aangepast zodat hij kan worden ingezet als long front 16mtr en als standaard machine dit door de giek en de lepelsteel te wisselen.

Deze oplossing past uitstekend bij de opdrachten welke door HAZ worden uitgevoerd voor opdrachtgevers als waterschappen, gemeentes, provincie en natuurbeheerders. Maar ook voor bedrijven en particulieren. De LiuGong is van alle gemakken voorzien, dubbele hydraulische functies proportioneel aangestuurd, aggregaat 220/380V (handig bij beschoeiing werken), overdruk op cabine, ketting kist, treeplank en trimble GPS systeem.

Kortom een multifunctionele machine welke vele klussen in grondwerk en waterbouw aankan !

www.hazinfra.nl

 

 

"Europa onderschat China enorm"

Wij wisten dit natuurlijk al langer, maar in dit artikel uit bouwmachines, met onder meer een interview met de vice-president van LiuGong; Guang'an Zeng, leest u precies hoe het komt dat Amerikaanse en Europese machine-leveranciers de Chinese machine-fabrikanten zozeer onderschatten, en daarbij niet in de gaten hebben dat zij binnenkort door hun Chinese concurrenten ingehaald zullen worden.

 

Bron: vakblad Bouwmachines www. bouwmachines.nl

 

 

Van Dijk containers Genemuiden neemt LiuGong CLG856-3 wiellader in gebruik.

 

Door gewoon met de voeten op de grond te blijven staan en blijven innoveren groeit van Dijk Containers Genemuiden gestaag door. Hoewel er in de weide regio ruim 1100 containers van groot tot klein  uitstaan, is dit inmiddels al niet meer de kern activiteit van het familie bedrijf. Van Dijk recycling heeft zich gespecialiseerd in hoe kan het ook anders in Genemuiden het volledig recyclen van tapijt. Een groot deel van het tapijt word verkleind in een speciale schredder installatie om hierna te worden gebruikt in de cement industrie. Eerst word het verbrand als energiebron en de overgebleven as (lees kalk) gaat weer in de cement. Zo word dit product volledig hergebruikt.

Door de groei en leeftijd was de oude wiellader aan vervanging toe en werd de LiuGong CLG856-III beproefd en goed bevonden. Om in alle afvalstromen op de werf te kunnen werken is de machine uitgevoerd met een grootvolume bak voor het tapijt en met een standaard bak voor in het puin. L5 banden, palletvorken, overdruk en automatische smering maken de machine compleet.  

 www.vandijkcontainers.nl

 

 

Tweede LiuGong voor Grondverzet Vilsteren

 

Eerder dit jaar ontving Grondverzet Vilsteren de sleutels van haar eerste LiuGong CLG925 LC graafmachine, deze heeft inmiddels het eerste half jaar bijna 1000 uur probleemloos gedraaid. Reden voor Grondverzet Vilsteren om wederom voor LiuGong te kiezen bij de aanschaf van haar volgende graafmachine; ditmaal werd gekozen voor een machine in (af-fabriek) Long Reach uitvoering. Deze machine werd door Hansan volledig aangepast aan de wensen van Vilsteren.

Grondverzet Vilsteren is als aannemer onder meer actief voor voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van gasleidingen; hiervoor zal deze machine dan ook worden ingezet op een gasleiding in Noord-Holland. www.grondverzetvilsteren.nl.

 

 

Josten kiest voor LiuGong

 

Pieter Josten uit Oeffelt, heeft onlangs een nieuwe LiuGong CLG904C in ontvangst genomen.

Josten zocht een sterke 4 tonner voor het grotere werk, met beperkte afmetingen, geschikt voor kabel- en leidingwerk voor onder meer BGM en diverse andere opdrachtgevers.

De machine werd voorzien van een snelwissel en omkeerbare bakken, zodat optimaal in kleine ruimten gewerkt kan worden, ook kan de machine voorzien worden van alle hydraulische aanbouwdelen.

 

Grondverzet Vilsteren kiest voor LiuGong

 

Grondverzet Vilsteren in Dalfsen ontving kort voor de vakantie de sleutels van een nieuwe LiuGong 925LC rupsgraafmachine.

Vertrouwend in de jarenlange goede relatie, en bewezen technische ondersteuning door de Hansan vestigingen in Staphorst en Heesch is de keuze weer op Hansan gevallen, daar waar Hansan eerst diverse Case machines aan Vilsteren leverde, is nu de eerste LiuGong geleverd.

Grondvezerzet Vilsteren is een middelgroot aannemingsbedrijf, en is voornamelijk actief in de leidingbouw, weg- en waterbouw, natuurbouw en algemen grondverzetwerkzaamheden.

 

Schoorl verhuurbedrijf kiest voor LiuGong

 

Schoorl verhuurbedrijf uit Assendelft is sinds kort de trotse eigenaar van een nieuwe LiuGong 856-III. Schoorl zal de machine voornamelijk gaan inzetten voor werkzaamheden op het Noord-Hollandse noordzeestrand, waar Schoorl zowel betonplaten legt en strandpaviljoens opbouwt en afbreekt, alsook het onderhoud en schoonmaken van het strand verricht.

 

Dijkman kiest voor LiuGong

 

Dijkman sloop- en grondwerken uit Assendelft heeft onlangs haar eerste LiuGong rupsgraafmachine in ontvangst genomen.

Uiteraard werd de machine volledig uitgerust voor de werkzaamheden van Dijkman en werd hij uitgerust met proportionele bediening, snelwissel hydraulische functies en werd hij in de kenmerkende huisstijl van Dijkman gespoten.

Extra bijzonder is dat deze 922E de eerste machine van dit type is, die in Nederland geleverd werd.

 

 

Gemeente Oss kiest voor LiuGong

 

Voor de groencompostering en milieustraat heeft de gemeente Oss onlangs  een LiuGong 842-III in gebruik genomen. De machine werd volledig geleverd inclusief hoogkiepbak, centrale smering, snelwissel en overdrukcabine, waarmee de gemeente de komende jaren weer vooruit kan. Service in de buurt en een perfect passende machine bij de werkzaamheden maken de 842-III voor gemeente Oss de meest geschikte machine.

 

 

Op en overslag Meppel kiest voor LiuGong

 

Op- en overslag Meppel , investeerde onlangs, vanwege uitbreiding van de activiteiten in een nieuwe LiuGong 856-III  19 tons wiellader. De machine werd verkocht door Hansan Bouwmachines Noord in Staphorst.

Op- en overslag Meppel heeft zich gespecialiseerd in het op- en overslaan van bulkgoederen, zand en grind uit binnenschepen op vrachtwagens en vice versa. Het bedrijf is gelegen aan de Sethehaven en is bereikbaar voor schepen tot 2000 ton. De totale oppervlakte van het overslag terrein is circa 20.000m2. Met name de ligging kort bij de A28 en A32 bied een goede ontsluiting naar het achterland.

De keuze voor LiuGong en Hansan werd gemaakt na uitgebreid testen door de machinist, eigenaar John Schoemaker en bedrijfsleider Willem Jan Van Werven, daarbij waren de lokale aanwezigheid van Hansan in Staphorst en de goede werking van de machine doorslaggevend voor hun keuze.         http://www.youtube.com/watch?v=15xASr3I1MM

 

 

Sterk Heukelum kiest voor LiuGong

 

Sterk-Heukelum, bekend als aannemer van GWW-projecten en verhuurder van machines besloot onlangs tot de aankoop van de eerste nieuwe LiuGong CLG925LC in Nederland, uiteraard gespoten in de bekende rode bedrijfskleuren.

Een combinatie van de jarenlange ervaring met leverancier Hansan en het vertrouwen in LiuGong als een van de grootste fabrikanten van grondverzetmachines wereldwijd deed Sterk besluiten tot de aanschaf van deze machine.

Een demo-machine van Hansan werd door Sterk uitvoerig getest, en door de machinisten van Sterk akkoord bevonden. Doorslaggevend was echter de lokale ondersteuning de Hansan kan bieden, mede doordat het centrale Europese onderdelenmagazijn van LiuGong in Almere gevestigd is.

De machine zal binnenkort ingezet gaan worden voor een werk in het noorden van het land.

 

Oostappen Groep Vakantieparken kiest voor LiuGong

 

Oostappen Groep Vakantieparken heeft een 12tal vakantieparken in Nederland en België.

Meest recente aankoop van de Oostappen Groep Vakantieparken is Vakantie-eiland Braakman en het bijbehorende subtropische zwemparadijs Scheldorado in Terneuzen, deze zullen onder de Oostappen vlag verder gaan onder de naam “Vakantiepark Marina Beach” en “Aquadome Scheldorado”.

Om dit park van 200 hectare groot aan te passen aan de wensen van de moderne recreant, heeft oprichter en eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, Peter Gillis, 2 nieuwe LiuGong machine aangeschaft; een LiuGong 816G en een LiuGong 904C. Beide machine worden gebruikt voor het aanpassen en vernieuwen van de infrastructuur op het terrein en de aanleg van de nutsvoorzieningen.

De Oostappen Groep Vakantieparken maakt al sinds 1983 gebruik van de machines en diensten van Hansan Bouwmachines.

 

LiuGong 842 III voor Peijnenburg Vught

 

Als een van de eerste heeft Peijnenburg Vught gekozen voor de LiuGong wielladers.

Voor laad-werkzaamheden op eigen terrein en werkzaamheden onderweg koos Peijnenburg voor de LiuGong 842-III, gespoten in de bekende rood-witte bedrijfskleuren.

Vooral de opbreekkracht, de gekende service en de aanwezigheid van een centraal Europees onderdelenmagazijn van LiuGong in Nederland waren doorslaggevend voor Peijnenburg om de wiellader weer bij Hansan te bestellen.

 

 

HANSAN NIEUWE IMPORTEUR LIUGONG

 

Onlangs heeft LiuGong Hansan aangesteld als officiële dealer voor Nederland.

LiuGong behoort tot de grootste fabrikanten van bouwmaterieel in China, en is ook een van de grootste exporteurs van machines uit China. Qua wielladers is LiuGong zelfs een van de grootste fabrikanten ter wereld.

LiuGong produceert een zeer breed programma van machines, waaronder wielladers, rupsgraafmachines, schrankladers, midigravers,  graaflaadcombinaties, graders, hijskranen, walsen en asfaltmachines.

Het grootste deel van het leveringsprogramma van LiuGong is geschikt voor de Europese markt, en is leverbaar met Stage 3a en Stage 3b (Tier4i) motoren.

Hansan is verheugd met het feit deze zeer grote, en in Europa zeer sterk groeiende fabrikant te mogen vertegenwoordigen.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderdelenvoorziening en service van de LiuGong machines is gezekerd door de technische dienst van Hansan, en het feit dat het centrale onderdelenmagazijn en het Europese hoofdkantoor van LiuGong in Almere gevestigd zijn.

                                                 

 


Hansan Bouwmachines BV Heesch - Staphorst- Papendrecht, The Netherlands
Tel: +31.412.454727 - Fax: +31.412.455075 - Email:
info@hansan.nl